Mina uppdrag

Från webbsidor till annonsmaterial. Produkttexter och innehåll till nyhetsbrev och bloggar. Här är exempel på några av mina tidigare copyuppdrag.

Rekryteringskampanj

Employer branding inklusive broderi

IT-företaget Cygni i Östersund växer. Visionen är att vara Sveriges bästa arbetsplats för systemutvecklare. När Cygni sökte medarbetare till ett nytt kontor i Åre fick jag uppdraget att ta fram en rekryteringskampanj för Linkedin. I uppdraget ingick både kampanjidé, copy och grafisk form. Jag levererade också bilder till annonsinlägg och – kanske lite mer udda – en inredningsdetalj till Cygnis kontor. Det är första gången jag tar fram ett broderi i ett uppdrag. Men vem vet: kanske inte den sista?

Bild på dator som visar hemsida
Närbild på händer som håller i handskar.
Närbild på händer som håller i handskar.
Närbild på händer som håller i handskar.
Närbild på händer som håller i handskar.
Närbild på händer som håller i handskar.

Reportage i text & bild

Företag som vågar hållbart

Hur kan man inspirera och utbilda företag att utveckla cirkulära affärsmodeller? Det var temat för Response-projektet, ett initiativ från Stiftelsen Svensk industridesign (SVID) i samarbete med bland annat Region Jämtland Härjedalen. Projektet har handlat om att stärka små och medelstora företag i deras cirkulära transformation genom design, digitalisering, material- och produktutveckling.

Sommaren 2023 fick jag i uppdrag att berätta om några av deltagarna och deras utvecklingsresa. Ett superintressant arbete och väldigt peppande att träffa driftiga och modiga företagare i Jämtland. Resultatet blev fem korta reportage som publicerats bland annat på SVID:s webbplats.

Närbild på händer som håller i handskar.

COPY för handskexperten

texter som Guidar i webbutiken

I webbshopen finns ingen uppmärksam expedit som vägleder valet mellan olika modeller. Texter och bilder har avgörande betydelse för köpbeslut och bra information minskar risken för felbeställningar. Tydliga budskap om användningsområde, egenskaper, material etc. guidar till rätt köp.

Ett av mina större uppdrag under 2022 har varit att ta fram produkttexter för handskföretaget HESTRA. Familjeföretaget drivs i fjärde generationen och jag har haft glädjen att samarbeta med dem i flera omgångar genom åren. Nu i armkrok med min byråpartner NORR Agency. Under året har jag skrivit produkttexter för flera hundra modeller, från sport- och modehandskar till arbetshandskar. I uppdraget ingick också sökmotoroptimering, SEO.

“För att skriva texter som säljer behöver man förstå hur människor fungerar. Det börjar med en dos psykologi! Vem är läsaren, hur tänker han eller hon? Vad vill jag att hen ska känna, tänka och göra efter att ha läst texten? Det handlar inte om att ”pracka på”, utan att väcka engagemang och nyfikenhet.

Låt oss jobba ihop!