Välj en sida

Gott hantverk

Handskföretaget Hestra har gjort en fantastisk resa. Från liten gårdstillverkare som försörjde den närmaste familjen, till världsledande leverantör av handskar för skidåkning, friluftsliv, golf med mera. En person som varit med hela vägen är Lars-Olof Magnusson, eller L-O som han också kallas. L-O sydde sina första handskar vid 16 års ålder och har varit med om att lotsa företaget ut i världen. Idag leder sönerna Svante och Claes verksamheten och även barnbarnen, fjärde generationen Magnusson, arbetar här.

Till årets upplaga av Hestras Handskguide har Henrika skrivit ett porträtt på L-O, som förutom att ha en gedigen känsla för handskar och händer även är en fängslande berättare, full av anekdoter. Än idag – 91 år fyllda – öppnar L-O upp Hestrakontoret varje morgon. Henrika har också producerat övriga texter i Handskguiden.

Konceptet för Handskguiden har utformats av reklambyrån Happy F&B i Göteborg, medan Katrin Bååth står för grafisk form. Det mesta av bildmaterialet står Hestras duktiga fotograf Kent Malm för.

VILL DU VETA MER?