Välj en sida

Att hålla sig varm när temperaturen pendlar runt nollan är ofta knepigare än när det är stabilt kallt. Fuktig kyla kryper in genom klädlagren och du behöver plagg som kan hantera vätan utan att förlora sin isolerande förmåga. En favorit i dessa lägen är så kallade puff-jackor med syntetfyllning.

Bland Fjällrävens stora nyheter för vintersäsongen 2015-2016 stod ett nytt högpresterande isolationsmaterial i syntet. G-Loft Supreme är utvecklat exklusivt för företaget av Goldeck Textil i Österrike. Det är lätt, varmt och fukttåligt – och med en känsla som i hög grad påminner om dun. HalliHallå har hjälpt Fjällrävens marknadsavdelning att utveckla annons-, webb- och pressmaterial inför lansering och även tagit fram stillbilder och film.

Filmen är bland annat producerad på plats i Goldeck-fabriken, där innovatören och isolationsexperten August Mayer berättade om sitt utvecklingsarbete. Men också i Kebnekaise-massivet, där materialet testats och utvärderats under Fjällrävens sommar- och vinterturer. Håkan höll i kameran och skrev manus tillsammans med Anders Karolyi på Esplendido Film som också redigerade.