Välj en sida

I småländska Hestra klappar hjärtat för händer. Familjeföretaget Hestra har tillverkat handskar i snart 80 år, och den som intresserat sig för skidåkning de senaste 40 åren har knappast undgått att upptäcka handskarna som burits av landslagsåkare i både slalombackar och längdspår. Företaget gör också cykelhandskar, barnhandskar, mode- och outdoorhandskar.

Henrika har tidigare skrivit om företaget vid några tillfällen, och därför var det extra roligt att få uppdraget att skriva texterna till företagets katalog – Handskguiden för vintern 2014/2015.

Handskguiden har utformats av reklambyrån Happy F&B i Göteborg och innehållet har producerats i samarbete med Hestra. Henrika har bland annat intervjuat och skrivit porträtt på kanadensiske skidåkaren Chad Sayers och friluftsexperten Johan Skullman (bekant sedan tidigare uppdrag), samt fått lära sig en hel massa om handskar och läder av Hestras Niklas Magnusson. Niklas tillhör fjärde generationen i familjeföretaget och är tillsammans med kusinen Anton de enda aktiva handskmakarna i Norden. Ett roligt uppdrag med intensiv redigeringsfas – att Hestra är en av världens ledande handsktillverkare återspeglas ända ut i noggrannheten med orden.

Håkan fick leverera bilder på Johan Skullman, fotograferade i Abisko i Lappland. Fotograf Mattias Fredriksson har tagit bilderna som används i artikeln om Chad Sayers.

Hestra_HG1415_glovesystem

Porträtt Johan Skullman

Porträtt Chad Sayers

Hestra_HG1415_L-guide