Välj en sida

I slutet av mars 2014 var det premiär för Svenska Turistföreningens nya flaggskepp STF Göteborg City, ett nytt hotell och vandrarhem i hjärtat av Göteborg. Tanken är att erbjuda trivsamt boende till ett vettigt pris, STF Göteborg City ska fungera som ett ”urbant basläger för storstadens upptäckare” – på samma sätt som STF:s fjällstugor fungerat som en trygg bas för alla de som gett sig ut på upptäcktsfärd i fjällvärlden genom åren.

Bakom utformningen står välrenommerade White Arkitekter, som tillsammans med Svenska turistföreningen byggt upp ”hela Sverige på tre våningar”. Interiören är inspirerad av STF:s värld förr och nu med en färgskala hämtad ur Sveriges geografi, från södra Sveriges odlingslandskap på plan ett, via Mellansveriges djupa skogar på plan två till vidsträckta fjällvidder på plan 3. I bottenplanet finns en lobby med sällskapsytor och deli, passande nog inspirerade av värdstaden Göteborg.

STF_Goteborg_lobby_560PX

Budskap och citat

Ungefär ett år innan invigningen fick HalliHallå i uppdrag av Svenska Turistföreningen att ta fram en budskapsplattform för kommunikationsarbetet för det nya vandrarhemshotellet. HalliHallå har även arbetat med att vaska fram de drygt hundra korta citat – utvalda ur STF:s årsböcker sedan slutet av 1800-talet – som pryder väggarna i korridorer och hotellrum.

Nu hoppas vi att vi snart har vägarna förbi Göteborg, för vi vet precis var vi vill ha vårt basläger.